Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Január 23. 07:32, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Zaklatási botrány - lemondott az Amerikai Torna Szövetség több vezetője

Zaklatási botrány - lemondott az Amerikai Torna Szövetség több vezetője

Benyújtotta lemondását az Amerikai Torna Szövetség (USAG) igazgatótanácsának több tagja a hosszú ideje gyűrűző szexuális zaklatási
botrányok miatt.

A lemondásukat benyújtó vezetők közt van Paul Parilla, a szövetség igazgatótanácsának elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.

"Támogatjuk a döntést, mert úgy gondoljuk, hogy ez lehetőséget teremt a szervezetünkön belül zajló változások hatékonyabbá tételére" - fogalmazott a Twitter közösségi oldalon közzétett közleményében Kerry Perry, a szövetség tavaly szeptemberben kinevezett elnöknője.

A vezetők lemondására azt követően került sor, hogy egy michigani bíróságon már ötödik napja újabb tucatnyi lány és fiatal nő tesz vallomást arról, hogy dr. Lawrence G. Nassar, a szövetség és a tornászválogatott egykori főorvosa, aki a Michigani Állami Egyetemnek is orvosa volt, korábban szexuálisan zaklatta őket.

Eddig több mint 140 tinédzserről és fiatal nőről derült ki, hogy Nassar áldozatai voltak. Valamennyien azzal vádolták a szövetség vezetőit is, hogy bár tudtak a visszaélésekről, de szemet hunytak felettük. A vallomást tevők között olyan ismert élsportolók is vannak, mint például Aly Raisman kétszeres olimpiai bajnok tornász, McKayla Maroney, többszörös országos, olimpiai és világbajnoknő, aki tavaly decemberben pert is indított a tornaszövetség és az amerikai olimpiai bizottság (USOC) ellen is, mert - mint fogalmazott - éveken keresztül eltussolták, hogy Nassar szexuálisan zaklatta őt. A múlt héten Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok a Twitter-oldalán szintén arról számolt be, hogy ő is Nassar áldozata volt.

Az 54 éves Lawrence Nassart tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, a büntetés letöltését januárban meg is kezdte. A szexuális visszaélések ügyében Nassar novemberben elismerte a többrendbeli szexuális zaklatást, de ebben az ügyben még nincs bírósági ítélet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése