Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Június 24. 12:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

Vízummal és PCR-teszttel ismét repülhetnek a magyar légiutasok Oroszországba

Ismét megnyitottak csütörtökön a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

Az erről június 18-án meghozott, 1649-r számú orosz kormányhatározatról szerdán jelent meg tájékoztatás Oroszország magyarországi hivatalos kapcsolattartó központja és a moszkvai magyar nagykövetség honlapján.

Orosz részről a teljes körű vízumkiadást felújították, vagyis turistavízum is igényelhető. A vonatkozó kormányrendelet alapján a határátlépés akkor engedélyezett a magyar állampolgárságú és a Magyarországon állandó lakos utasok számra, ha közvetlen légi úton érkeztek Magyarországról. A PCR-teszt negatív eredményéről orosz vagy angol nyelvű igazolás szükséges.

Korábban az orosz hatóságok csak azoknak az utasoknak a belépést engedélyezték, akik beruházási, gazdasági, üzleti vagy rokonlátogatási céllal érkeztek az országba. Az orosz kormányrendelet kiterjed Ausztria, Horvátország, Luxemburg, Libanon és Mauritius állampolgáraira is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk