Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 31. 14:27, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Vagyont érő bálnahányadékot talált egy munkanélküli

Vagyont érő bálnahányadékot talált egy munkanélküli

Vagyont érő hányadékot talált egy munkanélküli férfi Nagy-Britanniában: egy ámbráscet csaknem három kilós okádékát. A lelet 100 ezer font - 35 millió forint - értékű.

A férfi, Ken Wilman kutyasétáltatás közben botlott Morecambe partszakaszán a büdös, sárga tömbbe. Először nem tudta, hogy mi az és hogy miért érdekli annyira Madge-t, a boxerét.
"Borzasztóan büdös volt. Otthagytam, és hazamentünk, de utánanéztem a világhálón a +dolognak+. Miután felfedeztem, hogy mennyire értékes, visszamentem érte és hazacipeltem" - idézte Wilmant a brit Metro újság.
Az ámbra az illatszeripar számára igen értékes alapanyag. Egy francia kereskedő kapásból felajánlott 43 ezer fontot a hányadékért. Wilman még nem döntötte el, hogy neki adja-e el.
Az ámbráscetek általában akkor hánynak, ha valamilyen kemény tárgytól akarják megszabadítani emésztőrendszerüket. Okádékuk könnyebb a víznél, így annak tetején lebeg sokszor évekig és megkeményedik, mígnem partra sodródhat. Mivel igen ritka kincs a cethányadék, az illatszeripar kénytelen nagyrészt szintetikusan előállítani az ámbrát.
2006 januárjában Ausztráliában ért egy családot nagy szerencse: 15 kilós, 170 millió forintot érő okádékába botlottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.