Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 28. 10:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek a Kutason rendőrökre támadó banda ellen

Vádat emeltek a Kutason rendőrökre támadó banda ellen

Vádat emelt a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség annak a csoportnak a tagjai ellen, amely rendőrökre támadt Kutas községben szeptember elején - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A Horváth Szilárd megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint az ügyészség három, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő ember ellen letöltendő, további kettő, szabadlábon védekező érintettel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a bíróságnak csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt.

Az eset szeptember 2-án egy rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben rendőrök intézkedtek, akiket emiatt a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, és többször ököllel megütötte őket. Időközben a helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

A nyomozás rendkívül gyors volt, a bűncselekmény és a vádemelés között mindössze húsz nap telt el - olvasható az ügyészség közleményében.

A sonline.hu Somogy megyei hírportál korábban Ütő Szabolcs polgármesterre hivatkozva azt írta: a rendőröket azt követően érte támadás a kutasi romanapon, hogy az egyik résztvevőt közterületi vizelésen érték, és ezért szabálysértési bírságot róttak ki rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.