Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. December 13. 09:52, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek a férfi ellen, aki rálőtt a parkolóőrökre Pécsen

Vádat emeltek a férfi ellen, aki rálőtt a parkolóőrökre Pécsen

Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a pécsi férfi ellen, aki tavasszal a belvárosban a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt gáz-riasztó fegyverrel.

A Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi márciusban egy belvárosi élelmiszerbolt bejáratánál parkolta le a autóját, parkolójegyet azonban nem vett. Emiatt egy parkolóőr – aki bírságot akart elhelyezni a kocsi szélvédőjén – lefényképezte a járművet.

A vádlott ezt trágár, fenyegető szavakkal kérte számon a parkolóőrön, akinek ekkor már a kollégai is a helyszínre értek. A parkolóőrök közölték vele, hogy nem bírságolják meg, ha jegyet vált. A vádlott ezt megtette, visszament a három parkolóőrhöz, akiket továbbra is szidalmazott, majd a jegyet a lábuk elé, a földre dobta – írták.

Az ezt kifogásoló parkolóőrök egyikét a vádlott nagy erővel fejen ütötte. A jegyellenőrnő az ütéstől a földre esett, őt a társai felsegítették. Eközben a vádlott az autójából elővett egy gáz-riasztó fegyvert, és azzal többször a parkolóörökre lőtt – részletezte az ügyészség.

A lövések egy részét a vádlott közvetlen közelről, célzottan adta le a sértettekre, akik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek – olvasható a közleményben, amely kitért arra is, hogy a vádlott az eljárás kezdete óta letartóztatásban van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni