Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Március 22. 15:10, kedd | Helyi

Ünnepel a Víztechnológiai Oktatóbázis!

Ünnepel a Víztechnológiai Oktatóbázis!

A megújult főiskolai épület, átadó ünnepségére került sor március 22-én déltől a Víztechnológiai Oktatóbázis egyik termében. A szakmai előadásokkal megtűzdelt rendezvényt célzatosan a Víz Világnapjára időzítették.

Az Eötvös József Főiskola Víztechnológiai Oktatóbázisának története egészen az 1960-as évek elejére nyúlik vissza, amikor Kováts Béla egykori tanszékvezető világszínvonalú víz- és szennyvíztisztító félüzemi oktató létesímény létrehozását álmondta meg. Ma az intézmény a bajai főiskola egyik meghatározó oktatási szinterévé vált.


2015-ben egy pályázat keretein belül az oktatóbázis 65 000 000 Ft-ot nyert energetikai felújításra. A projekt megvalósítása tavaly tavasz óta zajlott és az utolsó simításai egészen az átadó ünnepség előtt közvetlenül fejeződtek be. A felújítás a homlokzati hőszigeteléstől kezdve, a tető hő- és vízszigetelésén át, a mellékhelyiségek burkolatának renoválását és a külső nyílászárók cseréjét foglalta magában.

Dr. Melicz Zoltán rektor, háláját fejezte ki azoknak a cégeknek és dolgozóknak, akik segítették a felújítás menetét. Elmondta azt is, hogy kollégiáival mindent megtesznek, hogy az új épületet tartalommal töltsék meg, illetve tartsák a már meglévő magas oktatási színvonalukat.

A megnyitó beszédet követően Vincze Lászlóné dr., és Dr. Ábrahám Ferenc egykori oktatók tartottak rövid történeti áttekintőt az intézmény történetéről, majd Kökény István, rövid prezentációjában mutatta be az oktatóbázis mai helyzetét, napjait.

A részvevők többek között hallhattak rövid szakmai előadást a szennyvízről Dr Fleit Ernő jóvoltából, illetve az 1956-os jeges árvíz 60. évfordulója alkalmából tartott beszámolót Keve Gábor. Dr Melicz Zoltán pedig az ásványvíz és csapvíz kérdéseiről tartott szakmai előadást. Ezt követően az ünnepélyes átadóra délután 15 órakor került sor.


Az ünnepség érdekessége, hogy a Víz Világnapján, azaz március 22-én került megrendezésre, ezzel is felhívva a figyelmet a víz fontos szerepére, illetve annak védelmére, továbbá a víztechnológia fontosságára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.