Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 23. 00:00, szerda | Helyi

Újra jóllakhattak a rászorulók!

Újra jóllakhattak a rászorulók!

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó jótékonysági ételosztás alkalmával, újra jóllakhattak a bajai hátrányos helyzetűek.

Baja Város Önkormányzata számos támogatóval karöltve már 2008 óra igyekszik segíteni a rászorulókon. Ezúttal a Belvárosi Közösségi Házban, Nagyszerdán megrendezett ételosztáson, számos hátrányos helyzetű bajai és a környékbeli tanyákon élő lakos lakhatott jól meleg étellel.

Az idei ételosztás során a decemberi és januári hónapokban 4-4, a februári hónapban pedig 2 alkalommal tudtak ételt juttatni a nélkülözőknek. Azon kívül, hogy igyekeznek változatos menüvel szolgálni, a kínálat minden alkalommal bővül kétféle kelt kaláccsal és gyümölccsel is. Ezen kívül meleg teát, közel 3000 adag meleg ételt, amelyhez 500 kg húst, vagy húskészítményt, továbbá 600 kg burgonyát, és egyéb zöldségfélét, 100 kg savanyúságot, 50 kg tésztát és 200 csomag szeletelt kenyeret tudtak felszolgálni.

Horváth Szilveszter, a bajai Cigány Önkormányzat elnöke is fontosnak tartja a jótékonysági ételosztást, hiszen számos roma rászoruló él a városban, vagy a környező tanyavilágban. – Kétszer fordultunk a busszal, hogy minél többeket behozzunk, de sokan jönnek gyalog is. Aki semmiképp nem tud eljutni, azok számára a megmaradt adagokat házhoz visszük. A tanyán élők számára nagyon fontosak ezek a rendezvények, hiszen ott a legnagyobb a szegénység. Dr. Zöld Lászlóné önkormányzati képviselővel nagyon jól tudunk együttműködni, általa sok segítséget kapunk. A cigány közösség tagjai, akik a tanyákon és a városban élnek, mintegy 500 főt tesznek ki, közülük kb. 300-an élnek mélyszegénységben. Sokan épp azért költöznek ki a tanyavilágba, mert ott csak villanydíjat kell fizetniük, de így sem könnyű a sorsuk – nyilatkozta az elnök.


A melegétel-osztások mellett a IX. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztiválhoz kapcsolódva megszervezett "Házhoz megy a fesztivál" projekt keretein belül pedig 200 családhoz juttattak egységcsomagot.

A szervezők március 23-án délelőtt a Polgármesteri Hivatal dísztermében, ünnepélyes keretek között egy kis fogadással és oklevelekkel mondtak köszönetet mindazon cégeknek és magánszemélyeknek, akik támogatták, vagy tartósan támogatják a példaértékű kezdeményezést.
Dr. Zöld Lászlóné önkormányzati képviselő, egyházi, civil, szociális és karitatív tanácsnok mondott köszönetet: – A jó szándék szép dolog, a segítőkészség nemes erény, de cselekedni is kell. Szükségünk van olyan támogatókra, akik akár anyagiakkal, akár önkéntes munkával hozzájárulnak ahhoz, hogy meleg ételhez jussanak a nélkülözők. Áldott minden segítő kéz, amely kapaszkodót jelent a rászorulóknak – mondta a tanácsnok.


A kezdeményezés támogatói idén: Horváth Antal, Jesenszki Kornél, Antalicz Gabriella, Leiter Ottó, Eichardt Balázs, Axiál Kft., Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Szent József Plébánia Karitasz Csoportja, Rotary Club Baja, Gemenc Zrt., Szent László ÁMK, Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény, Bácska Sütő- és Édesipari Kft., Jamex Kft., Nébar Kft., Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola, Iwinex Kft., Stranszki Száraztészta Készítő Egyéni Cég, Bajai Haverok Baráti Köre, Zöld-Fruit Kft., Horváth Antal Beck-Hús Kft., Konti-Hús Kft., Tetrabbit Kft., Bácskatej Kft., Kecskés János, Pick Szeged Zrt., Baracskai-Garai Pékség, Szent Antal Plébánia Karitasz Csoportja, Csanád- Friss Tojás Kft. és a Baja Marketing Kft.


A támogatók többek között olyan termékekkel járultak hozzá a programhoz, mint 220 kg befűszerezett kolbászhús, 200 kg sütnivaló hurka, 20 kg mustár, 200 db fonott kalács, 25 csomag szeletelt kenyér és 200 kg alma, továbbá 200 csomag édesség.


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.