Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2013. Június 20. 18:45, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Több térségre másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Több térségre másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Somogy megye több térségére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható felhőszakadás miatt csütörtökön késő délután. Ezeken a területeken a következő órákban olyan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amely során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a hőség miatt kiadott első- és másodfokú figyelmeztetések mellett több megyére a felhőszakadás, valamint a heves zivatarok miatt is adtak ki figyelmeztetést.
A felhőszakadás miatt másodfokú figyelmeztetés csak Somogy megyében van érvényben. Elsőfokú figyelmeztetést Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki. Ezeken a területeken is lehetnek olyan záporok, zivatarok, amelyek során 25-30 millimétert is meghaladó csapadékmennyiség hullhat.
Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém, Zala és Pest megyében és a fővárosban heves zivatarok is lehetnek, amelyeket erős szél, jégeső kísérhet, ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Címkék: Időjárás-eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció