Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 23. 11:02, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotó: facebook.com/@muzeumokejszakaja

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte: szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal,

köztük szabadtéri labirintussal, szabadulószobával, lovas műsorral, kincskereséssel várják a múzeumok a gyerekeket is.

A rendezvény hivatalos oldalán, a muzej.hu honlapon településre, időpontra és programtípusra is lehet szűrni, így könnyen válogathatnak az érdeklődők a gyerekprogramok között is - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, ebben a kategóriában mintegy 500 programlehetőséget kínál a Múzeumok éjszakája, emellett a kreatív foglalkozás, a koncert vagy az attrakció kategóriába sorolt programok között is válogathatnak a családok.

A Múzeumok éjszakája idei kiemelt tematikájához kapcsolódva Fordulópontok címmel szabadtéri labirintus várja a látogatókat Pápán a Helikon Kastélymúzeumban. A keszthelyi Festetics-kastély parkjában lovas műsort láthatnak az érdeklődők.

A kecskeméti Kállay Gyűjteményben vendégeskedik a Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye Rodolfóra emlékező vándorkiállítása, amelynek címe: "Vigyázat, csalok!".

Szabadulószobával várja a fiatalokat Gyulán az Almásy-kastély Látogatóközpont, a program címe: Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot! Gyöngyösön az MTM Mátra Múzeuma interaktív Betyárképzőre várja azokat, akik Mátra leghíresebb betyárjának, Vidróczki Mártonnak a nyomába szeretnének szegődni.

Budapesten is számos érdekesség közül válogathatnak a gyerekek és a fiatalok: az Országos Meteorológiai Szolgálat Marczell György Főobszervatóriumában például Játék az elemekkel címmel szerveznek interaktív programot. Tesztek, találós kérdések és egyéb gondolkodtató feladatok mellett egy többállomásos "kincskeresésben" is részt vehetnek a jelentkezők, akik a feladatok teljesítését követően ajándékot is kapnak.

A Csepeli Helytörténeti Gyűjteményben a Boszorkánykonyha fűszernövényeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. Az Aquincumi Múzeumban már délutántól Gladiátorjátékokkal várják az érdeklődőket, míg a Bajor Gizi Színészmúzeum kertjében a Fényből szőtt mesék című sorozatban A páfrány virága című történetet hallhatják a gyerekek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség