Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Szeptember 02. 15:42, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: baon.hu

Télre újul meg a hivatali épület

Télre újul meg a hivatali épület

Cserélik a tetőt a kormányablak épületén. Az egykori Központi iskola udvarán daru áll, a terület egy része és a bejárat lezárva, az új cserepek már a helyszínen várják, hogy a régi épület tetejére kerüljenek.

Ez a következő hetek, hónapok feladata.

Tavaly januárban adták a kormányablakot, ami a volt iskola főépületében kapott helyet. Az ünnepi esemény után pár héttel született meg a megyei kormányhivatal és az önkormányzat megállapodása, amiben 30 millió forint támogatást garantált a város az épület tetőszerkezetének javítására. Akkor sürgős eljárásban született meg a döntés, mint elhangzott: ez azért is indokolt volt, hogy mielőbb sor kerülhessen a tető felújítására. A bajai testület ülésén dr. Havassy Sándor, a megyei kormányhivatal igazgatója a szerződéskötés mellett érvelve úgy fogalmazott, hogy szeretnék ha visszakapná régi fényét a Központi iskola épülete. Nem presztízsberuházást terveznek, tartós, költséghatékony megoldásokra törekednek.

Az akkori megállapodás szerint 2015. szeptember végéig kellett volna végezni a korszerűsítési munkákkal. Egy éve azonban a hivatal közölte, hogy csak augusztusban indították meg a felújítás közbeszerzési eljárását, így az elhúzódik.

Kovács Ernő kormánymegbízott azt kérte levelében a bajai önkormányzattól, hogy hosszabbítsa meg a pénz felhasználásra adott határidőt 2016. január 31-ig. Ez megtörtént, ám múlt ősszel nem indult meg a beruházás. Idén januárban ismét a bajai testület elé került az ügy. Mint kiderült, decemberben a munkát közbeszerzésen elnyerő vállalkozás visszalépett a feladattól, ezért újabb körben keresnek majd kivitelezőt. Ezt is megértően fogadta a város és 2016. december 31-re módosították a határidőt, ameddig el kell számolni a 30 milliós támogatással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.