Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Április 09. 17:37, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Tapolcai választás - Orbán Viktor: a balatoni térség polgármesterei új fejlesztéseket szeretnének

Tapolcai választás - Orbán Viktor: a balatoni térség polgármesterei új fejlesztéseket szeretnének

A balatoni térség polgármesterei is érzik, hogy a gazdaság beindult, és ezt szeretnék a fejlesztésekben is tapasztalni - mondta a miniszterelnök, miután a Balatoni Szövetség tagjaival folytatott megbeszélést csütörtökön Szigligeten.

Orbán Viktor az M1 aktuális csatornán élőben sugárzott nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy az érintett tapolcai térségben vasárnap időközi parlamenti választás lesz.
Mint mondta, ennek a területnek a települései valamilyen szálon mind kötődnek a Balatonhoz vagy a balatoni turizmushoz, ezért a megbeszélésen is ezzel kapcsolatos témák kerültek szóba, a polgármesterek kérték például az építési, tervezési szabályrendszer egyszerűsítését, mert "megfojtja őket a bürokrácia".
A több mint egyórás egyeztetésen téma volt a balatoni vízszint kérdése is, a polgármesterek elmondták, ha nincsenek védművek, akkor inkább az alacsonyabb vízállás a kívánatos - ismertette a kormányfő, hozzátéve, megállapodtak, hogy a kérdést a polgármesterek minden évben véleményezni fogják.
Szó volt továbbá bicikliutak felújításáról, a tóparttól távolabb eső településeket elérő kerékpárutak megépítéséről, valamint a horgászatról, halászatról is - közölte a miniszterelnök.
"Amit mi érzünk Budapesten, hogy a gazdaság megindult, hogy mozog, hogy több pénz van az emberek zsebében, hogy előrelépünk, ezt a polgármesterek is érzik, és szeretnék ennek már a fejlesztésekben látni a jeleit" - összegzett Orbán Viktor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.