Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 18. 15:25, péntek | Helyi

Szobrász kiállítása a Szent László ÁMK-ban!

Szobrász kiállítása a Szent László ÁMK-ban!

Március 17-től, Farkas Tibor kalocsiai grafikus és szobrász munkáit tekinthetjük meg a Szent László ÁMK ebédlőjében. A Baján először kiállító művész, 30 éves munkásságából láthatók alkotások.

Farkas Tibor, Szebényi Béla műhelyében tanult és kőszbrászként kezdett alkotói tevékenységet. Részt vett a Parlament, a Sándor-Palota és más műemlék épületek helyreállításában, a kődíszítések, motívumok kiegészítésében.
A nevéhez köthetők olyan alkotások, mint példáula kalocsai börtön falán elhelyezkedő 1956-os Áldozatok című dombormű, a szekszárdi Belvárosi Plébánia részére alkotott életnagyságú Szent család szobor,Fajsz község részére alkotott, Fajsz fejedelem emlékmű, apéterrévei katolikus templom keresztútja és Berde Mózes mellszobra, amelyet a Berde Mózes Gimnáziumnk ajándékozott.

Művei Kalocsán, Szekszárdon, Szegeden, Tázláron, Fajszon, Uszódon, valamint a határokon túl is – Ausztria, Írország, Erdély, Szerbia, Szlovákia – megtalálhatók.

A kiállítást Május 8-ig lehet megtekinteni a Szent László ÁMK ebédlőjében.

Fotók: Kalocsai Kortárs Művészeti Alapítvány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.