Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2022. Január 03. 15:09, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/ugyeszseg.hu

Síremlékre szánt pénzt sikkasztott

Síremlékre szánt pénzt sikkasztott

Sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség az ellen a somogy megyei férfi ellen, aki egy esztergomi sértett síremlékre szánt pénzét sikkasztotta el.

Az esztergomi sértett síremléket szeretett volna készíttetni a néhai felesége részére, ezért 2020 júliusában e-mailen keresztül felvette a kapcsolatot az elkövetővel.

A férfi és a megrendelő e-mailen, illetve telefonon egyeztetett a síremlékről, ennek során a somogy megyei férfi vázlatokat, terveket küldött a sértettnek – közölte az ügyészség közleményében.

Az elkövető 2020. augusztus 11-én a munka elkezdéséhez, az ahhoz szükséges kő megvásárlásához, kisplasztika elkészítéséhez 250 ezer forintot kért a sértettől, aki a pénzt 2020. augusztus 12-én átutalta a megjelölt bankszámlára.

A síremlék elkészítéséhez szükséges márvány 150 ezer forintba került volna, azonban az elkövető a követ nem vette meg, ezt a pénzt a megélhetésére fordította, ezáltal azt jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a sikkasztó férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 06:00, szombat | Kék hírek

Sínek talpfájából lopott - Keresik

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 12:47, péntek | Kék hírek

Dílerbandát számoltak fel Hajdú-Bihar megyében

Egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet hét tagját fogták el a rendőrök kedden Hajdú-Bihar megyében - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

2022. Május 19. 14:08, csütörtök | Kék hírek

Tizenhatszorosan körözték, elfogták

A fővárosi nyomozók elfogták a tizenhatszorosan körözött férfit.

2022. Május 19. 07:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték az élettársát meggyilkoló nagyari férfit

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly májusban féltékenységből halálra szurkálta élettársát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyarban.