Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 10. 19:23, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Rio 2016 - Baja díszpolgára lehet Hosszú Katinka

Rio 2016 - Baja díszpolgára lehet Hosszú Katinka

Baja Város Díszpolgára címre terjeszti fel Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszót Fercsák Róbert (Fidesz-KDNP) polgármester és Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője - olvasható a város honlapján.

A felterjesztést sajtótájékoztatón jelentették be, ahol Fercsák Róbert polgármester úgy fogalmazott, a város egy emberként áll Hosszú Katinka mellett és szurkol érte. A jelölés gesztusával örömüket fejezik ki eddigi eredményeiért, és biztatásukat a további sikeres szerepléshez - tette hozzá.


Zsigó Róbert államtitkár azt mondta: az önkormányzat és a városvezetés a díjra jelöléssel a bajaiak háláját és nagyrabecsülését tolmácsolja a riói nyári olimpiai játékokon már három számban fényesen diadalmaskodó, három aranyérmet szerző Hosszú Katinkának.


Minden magyar büszke lehet Katinka teljesítményére, mi, bajaiak azonban különösen büszkék vagyunk - hangzott el. A kitüntető címek és díjak odaítéléséről egy következő ülésen dönt a bajai képviselőtestület, az átadást pedig hagyományosan a decemberi ünnepi közgyűlés keretében tartják meg.

A 27 éves Hosszú Katinka 2000 óta az első női úszó, aki három egyéni aranyérmet nyert, ráadásul beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében. A 200 és 400 méter vegyes, valamint a 100 méter hát megnyerésével Hosszú lett a riói játékok első triplázója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére