Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Január 15. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Probiotikummal csökkenthetők a kólika tünetei

Probiotikummal csökkenthetők a kólika tünetei

A csecsemők születését követő első három hónapban adott probiutikumok úgy tűnik, csökkentik a kólika tüneteit, a savas reflux és a székrekedés előfordulását - állítják olasz kutatók, akiknek tanulmányáról a Health Day számol be.

A kólika leggyakoribb tünete a hasfájás miatt a normálistól eltérő, jóval több sírás. Ez tulajdonképpen a túlzott mértékű puffadás, amely amiatt alakul ki, hogy a felgyülemlett gázok nem tudnak távozni a kisbaba szervezetéből.

A probiotikumokat széles körben használják a kólika kezelésére, ezek olyan élő, jótékony hatású baktériumok, amelyek segítik a belső szervekben az egyensúly fenntartását. A kutatók annak érdekében, hogy kiderítsék, a probiotikumok valóban hatékonyan csökkentik-e a különböző bélrendszeri betegségek tüneteit, ötszáz újszülöttet vizsgáltak meg, úgy hogy egy részüknek probiotikumokat, más részüknek placebot adtak.

Az eredmények azt mutatták, hogy a 'kezelés' hatékonyan csökkentette a babák fájdalmát, a csecsemők kevesebbet sírtak. Mielőtt azonban az orvosi gyakorlatban rutinná válna a probiotikumos-kezelés, a szakemberek még további kutatást szeretnének elvégezni, hogy megnézzék annak hosszú távú hatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.