Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 05. 08:33, kedd | Helyi
Forrás: Bajai Rádió

Óvatosan közlekedjetek!

Óvatosan közlekedjetek!

Néhány jó tanács motorosoknak!

Itt a tavasz és a jó idő, így egyre több motorkerékpárral közlekedő jelenik meg az utakon.
Nem csak rájuk kell kiemelt figyelmet fordítanunk, de nekik is javasolt és szükséges különböző óvintézkedések betartása, ugyanis gyakran a motorkerékpárok és segéd-motoros kerékpárok vezetőinek figyelmetlensége, szabálytalansága miatt fordulnak elő súlyos kimenetelű balesetek.

Putnik Zoltán a Bajai Rendőrkapitányság munkatársa néhány fontos szabály betartására hívta fel a motorosok figyelmét, a Bajai Rádiónak adott interjújában.


„Motorozás előtt mindig célszerű tájékozódni az időjárásról, az útviszonyokról és szükséges ellenőrizni a motor műszaki állapotát. Csak hibátlan motorkerékpárral induljanak útnak! Abban az esetben, ha már régóta nem használták járművüket, indulás előtt vizsgálják meg a fékeket, az izzókat és a kerekek állapotát. A lámpákat úgy állítjuk be, hogy ne vakítsa el a közlekedés többi résztvevőjét! A balesetek megelőzésében nagy szerepe van a megfelelő öltözéknek és a bukósisak helyes megválasztásának is. Az öltözék akkor megfelelő, ha abban kényelmesen tudnak mozogni és nem akadályozza vezetés közben használóját. A rossz időjárási viszonyok még a gyakorlott, tapasztalattal rendelkező motorosokat is próbára tehetik. Esős időben célszerű lassabban közlekedni, és a nagyobb víztócsáknál lassítani, az esőktől ázott, sáros utakon könnyen elcsúszhatnak. A kevés tapasztalattal rendelkező motorosoknak nem tanácsos motorozni például széllel szemben. Ha menet közben észlelik, hogy feltámadt a szél, lassítsanak annyira, hogy járművűket biztonságosan meg tudják tartani. Különösen a felüljárókon közlekedjenek óvatosan! Javasoljuk, hogy nagy vihar esetén, biztonságuk érdekében álljanak meg, ne közlekedjenek tovább addig, amíg el nem múlik a vihar.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.