Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Szeptember 27. 09:59, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Óriási vagyonát zárolták egy uniós támogatásokkal visszaélő bűnbandának

Óriási vagyonát zárolták egy uniós támogatásokkal visszaélő bűnbandának

Uniós támogatásokkal visszaélő Pest megyei bűnbanda hétszázmillió forintos vagyonát zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A NAV tavaly ugyan már elfogta a több százmilliós költségvetési csalással meggyanúsított csoport irányítóit, de a kiterjedt hálózat tagjai további vissza nem térítendő pályázati pénzeket próbáltak megszerezni teljesítés nélkül – áll a közleményben.

A győri nyomozók az újabb rajtaütéskor tíz helyszínen végeztek házkutatást, hét embert állítottak elő és mintegy hétszázmillió forint értékben foglaltak le készpénzt, gépjárműveket, illetve zároltak ingatlanokat, bankszámlákat és követeléseket.

Az elkövetői kör mindkét esetben fiktív számlák felhasználásával jutott a több százmillió forintos támogatásokhoz. A nyomozás feltárta, hogy a csoport pályázatokhoz kapcsolódó tevékenységet most sem végzett, még a szükséges önerővel sem rendelkezett és a kiutalt támogatási összegeket nem a projektek megvalósítására használta fel – tudatta a NAV.

Címkék: bűnbanda, csalás, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.