Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 03. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: mti

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél annak a szerb férfinak az ügyében,

aki egy Spanyolországból Budapestre érkező légijáraton "kirívóan viselkedett"; a rendőrség szerint garázdaságért felelhet a férfi.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság azt írta csütörtökön a police.hu oldalon, hogy több sajtóorgánumban megjelent a hír, miszerint egy Budapestre tartó repülőjáraton az utasoknak kellett egy megvadult társukat megfékezniük még november 11-én.

A férfi több utasba belekötött, illetve a repülőgép konyhájában talált különböző eszközöket dobálta. Amikor a légiutaskísérők felszólították, hogy hagyja abba, amit csinál, akkor verekedést provokált. Többen attól tartottak, hogy megpróbálja kinyitni a repülő ajtaját a légtérben, így a férfit végül az utasok lefogták, és megkötözték. A repülő az incidens miatt csak késéssel tudott leszállni - idézték fel a november 11-ei eseményeket.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a randalírozót már rendőrök várták és előállították a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságra. A 29 éves szerb férfi elmondta, hogy a gépen pánikba esett, és alig várta, hogy leszálljanak. Agresszív magatartására nem emlékezett - írták.

"Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetése külföldi felségjelű légijármű fedélzetén külföldi állampolgár által történt, ezért Magyarország joghatósága nem állapítható meg, így a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél" - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.