Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Március 19. 14:39, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

NGM: zéró tolerancia a NAV szabályszegő dolgozóival szemben

NGM: zéró tolerancia a NAV szabályszegő dolgozóival szemben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) - amely az államkassza bevételeinek csaknem 93 százalékáért felelős - alapvető követelmény, hogy összes dolgozója feddhetetlen legyen, és a jogszabályok maradéktalan betartásával végezze munkáját. A szabályokat megszegő alkalmazottakkal szemben zéró toleranciát kell alkalmazni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A fővárosi főügyész, Ibolya Tibor szintén csütörtökön jelentette be, hogy vádat emeltek a NAV volt pénzügyőre és 14 civil társa ellen. A gyanú szerint az alezredes két éven át pénz ellenében nyomozati adatokat adott ki olyan embereknek, akik ellen büntetőeljárás indult, illetve indulhatott volna az adóhatóságnál.
Az NGM közleményében azt írja: az ügyészség által gyanúsított NAV dolgozót megilleti az ártatlanság vélelme, azonban ha a büntető eljárás során beigazolódik a bűnössége, a legszigorúbb jogkövetkezményekkel számolhat.
Ugyan az elmúlt években a NAV majd 23 000 dolgozójából mindössze 35-öt mentettek fel szabályszegés miatt a munkavégzés alól, a Nemzetgazdasági Minisztérium célja az, hogy ez a szám tovább csökkenjen, és egyetlen ilyen esettel se kelljen számolni az adóhivatalnál - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.