Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 12. 22:42, péntek | Helyi sport
Forrás: Bajai Tv

Nemsokára szurkolhatunk még egy bajai olimpikonnak!

Nemsokára szurkolhatunk még egy bajai olimpikonnak!

Egy hét múlva eldörren a startpisztoly és Faldum Gábor elindul teljesíteni az olimpia triatlon versenyének távját.

Gábor kettő éven át küzdött azért, hogy kivívja az olimpiai részvétel jogát és erőfeszítéseit siker koronázta. A felkészülés ezekben a napokban Costa Rica-ban zárul, majd Bajai Péter edző és tanítványa közösen utaznak a játékok helyszínére. A triatlon sportágban kifejezetten hosszú és nehéz az olimpiai kvalifikációs időszak. Több mint másfél éven át kell versenyről versenyre járni és folyamatosan hozni kell a jó eredményeket ahhoz, hogy egy-egy sportoló ott lehessen az ötkarikás játékokon. Faldum Gábor számára ez sikerült, így most Costa-Rica-ban már a finomhangolást végzik edzőjével, Bajai Péterrel. Természetesen Gábor egész családja nagyon várja a rajtot és a versenyt. Idősebb Faldum Gábor a hétköznapi teendők mellett már a nagy közös szurkolást szervezi. Napi szinten tartja a kapcsolatot fiával, aki több izgalmas kalandról is beszámolt már neki.


Faldum Gábor
„Például amikor első nap lementek és az óceánban úsztak rájuk szakadt egy nagy felhőszakadás, az orrukig sem láttak. Úgyhogy úsztak, úsztak és amikor elmúlt a a vihar, akkor látták, hogy párhuzamosan úsztak a parttal. Meg volt olyan, hogy cápa is volt. Csak egy ilyen 1 méter, 1 méter 20 centis cápa. A Chakon, akinél vannak kint mondta is, hogy ettől nem kell félni.”


A vízből kilógó uszony mindenesetre gyorsabb tempóra késztette Gáborékat. A család mellett van még valaki aki nagyon várja Gábor szereplését. Borbély Miklós gyerekkora óta edzette Faldum Gábort, az utolsó időszakban pedig a Mogyi SE klubvezetőjeként követte pályafutását. Az elmúlt hetekben többször változott, hogy a helyszínen vagy itthonról szurkol majd, végül úgy alakult, hogy utazik Rio-ba.
Borbély Miklós


„Arról van szó, hogy ugye a lisszaboni hazautazásunk után már lemondtam a kiutazásról, hogy élőben tudom megnézni a Katinkát és a Gábort. De úgy alakult, hogy két volt tanítványom felhívott, hogy ők szívesen segítenek az ügy megoldásában és sokszori beszélgetés után hagytam magam meggyőzni.”
Minden jó, ha jó a vége. Az olimpia triatlon versenye augusztus 18.-án csütörtökön magyar idő szerint délután négy órakor veszi kezdetét Rio de Janeiroban.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: