Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 19. 14:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatták az újszülöttje megölésével gyanúsított sárkeresztúri nőt

Letartóztatták az újszülöttje megölésével gyanúsított sárkeresztúri nőt

Egy hónapra elrendelte a bíróság kedden annak a sárkeresztúri nőnek a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat hajnalban a Fejér megyei Zichyújfaluban megfojtotta életképes újszülöttjét.

A Székesfehérvári Járásbíróság a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el a gyanúsított letartóztatását. A végzést minden érintett tudomásul vette – tájékoztatta a Székesfehérvári Törvényszék az MTI-t.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a nő ellen.

Az alapos gyanú szerint a fiatal nő tavaly nyáron lett várandós a barátjától, de ezt előtte és a környezete előtt is eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült. Barátja nevelőapjának ingatlanában volt, amikor elkezdődött a vajúdás. Titokban a melléképületbe ment, megszülte a gyermeket, és egy műanyagcsővel megfojtotta. A holttestet otthagyta, majd rosszullétre hivatkozva a barátjával hazavitette magát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő