Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 31. 20:16, csütörtök | Helyi

Kortárs művészeti alkotások az EJF Galériában!

Kortárs művészeti alkotások az EJF Galériában!

2016 március 31-től április 30-ig tekinthető meg a Caffart Nemzetközi Művésztelep, Öt nyár Baján című kiállítása.

2016 március 31-én, 18 órakor nyitotta meg kapuit az Eötvös József Főiskola galériájában megrendezett jubileumi kiállítás, amely a Caffart Művészeti Egyesület tagjainak alkotásait mutatja be.

A 27 darab válogatott, változatos stílusban készült kortárs mű között szerepel akvarell, festmény, grafika, fotó és film, amely mind-mind a művésztelep 5 bajai nyarának terméséből merít. A 2010-ben alakult egyesület célja a magyar képzőművészet és különösen a kortárs magyar képzőművészet fejlődésének elősegítése, kiállításokon való bemutatása, közzététele, közművelődési hasznosítása határainkon belül és kívül. A kiállított alkotásokra nagyban igaz a tematikai és technikai sokszínűség.

„Ahogyan a kiállítás egészén körbetekintve látjuk, a kortárs művészetet igen változatos szellemi mozgalmak és stiláris törekvések jellemzik. A kiállított alkotásokban ezek lenyomatai felfedezhetők ugyan, számomra mégsem elsődlegesen meghatározó jellegűek, inkább egyfajta háttérként képzelendők el, amely elé helyezve és amelytől többé-kevésbé elválva maga az anyag egy-egy művész sajátos személyisége, kézjegye értelmezhetővé válik.” – elemezte megnyitó beszédében, N. Kovács Zita, művészettörténész,a bajai Türr István Múzeum igazgatója.

A kiállításon Fehérváry Éda, Marczin István, Sütő Róbert, Utcai Dávid, Nagy Melinda, Tarciso Viriato, Andreas Stablen, Pap Gitta, Kántor József, Puha Ferenc, Fodor Ilda, Siklódy Ferenc, Horváth Roland, Pinczés József, László János, Klossy Irén, Őry Annamária, Szőke Erika, Török Ferenc, Debreczeni Imre, Filp Csaba, Rékasi Attila, Nemes István, Ferenc S. Apor, Herman Levente és Ligeti László alkotásai láthatók április 30-ig az EJF galériájában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.