Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2016. Február 23. 07:51, kedd | Belföld
Forrás: mti

Ismét ülést tart a köznevelési kerekasztal

Ismét ülést tart a köznevelési kerekasztal

Ismét összeül a köznevelési kerekasztal ma a fővárosban, a tanácskozás várhatóan több új résztvevővel bővül, ugyanakkor a pedagógus szakszervezetek biztosan nem lesznek jelen.

Palkovics László oktatási államtitkár az MTI-nek korábban elmondta: a keddi kerekasztalon jelen lesz az OECD-szakértője, meghívták az antiszegregációs kerekasztal képviselőjét, a katolikus egyház képviselőjét, a megyei városok szövetségének, az óvodapedagógusoknak a delegáltját, valamint az Alapítványi és Magániskolák Egyesületét is.

Míg a kerekasztal alakuló ülésén részt vett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hétfőn azt jelezték, hogy a továbbiakban nem lesznek jelen. A Pedagógusok Szakszervezete a sztrájkbizottsági keretek között kíván egyeztetni, a kormány által ígért anyagot megkapták, azon szakértőik dolgoznak.

Az államtitkár korábban jelezte: két kerekasztal-ülés között szakértői munkacsoportok üléseznek, és két hét alatt szeretnének megoldást találni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működési, finanszírozási problémáira, valamint elkezdik a szervezeti átalakítást is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 09:39, kedd | Belföld

Illegális gyógyszerekkel kereskedtek a COVID idején

2024. Május 27. 16:16, hétfő | Belföld

Meghalt két ember egy balesetben az 54-es főúton Bócsánál

Két ember meghalt, miután egy busz és egy autó összeütközött az 54-es főúton Bócsa külterületén - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu oldalon.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.