Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 12. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: baon.hu

Íme, néhány jó tipp, ha azt hisszük, a törölköző megóv a tolvajoktól!

Íme, néhány jó tipp, ha azt hisszük, a törölköző megóv a tolvajoktól!

Jelentős értékeket is felkínálhatunk a tolvajoknak, ha a szokásos eszközeinkkel megyünk strandolni. Érdemes átgondolni a kockázatokat és a megelőzés lehetőségeit.

A nyakba akasztós műanyag pénztárca már retró megoldásnak tűnhet, ha a strandon igyekszünk megóvni az értékeinket. Hiszen egy mai család a készpénz és kulcsok mellett akár több értékes telefonnal, esetleg táblagéppel is mehet a vízparti kikapcsolódás óráit élvezni, mindezt nem lehet magunkra akasztva őrizni. A strandolók nagy része hajlamos az értékeit csak egy törülköző alá rejteni. Ezt azonban a fürdőzők között elvegyülő tolvajok kifigyelhetik.

Egy hónappal ezelőtt éppen egy ilyen eset történt a berekfürdői strandon, ahol egy ismeretlen férfi egy füvön hagyott, törölközővel letakart táskából ellopott egy pénztárcát, a benne lévő készpénzzel és iratokkal együtt. Szerencsére a térfigyelő kamera rögzítette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, ezért a rendőrség a lakosság segítségét tudta kérni, hátha valaki felismeri a képeken látható személyt. A rendőrség azonban nincs könnyű helyzetben a hasonló esetekben indított nyomozás során. Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense honlapunk érdeklődésére elmondta, hogy az esetek felderítését megnehezíti, hogy a sértettek sokszor csak a strandolás végeztével észlelik a cselekményt, az elkövetőről ritkán van információjuk. Bár rengetegen megfordulnak naponta a strandokon, nehéz szemtanúkat találni.

A sajtóreferenstől azt is megtudtuk, hogy a nyári szezon, és a jó idő beköszöntével megszaporodnak a strandon, fürdőző helyeken történő lopások. A nagy tömeg alkalmas arra, hogy észrevétlenül emeljen fel valaki egy táskát, és azzal pillanatok alatt a kijárat felé induljon. A tolvajok nem nézik, hogy mit visznek el, válogatás nélkül teszik a dolgukat, a kisebb értéktelenebb dolgoktól kezdve a nagyobb értéket képviselő tárgyakon át minden mozdíthatót ellopnak. Ezek a bosszantó esetek viszont könnyedén elkerülhetőek lennének egy kis odafigyeléssel.

Néhány jótanács:

1. Értékes tárgyakat ne vigyünk magunkkal, inkább hagyjuk otthonunkban, szállásunkon.
2. Miután a strandra bementünk, a még nálunk lévő értékeinket helyezzük el értékmegőrzőbe, illetőleg a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk.
Jó módszer az is (kölcsönös szimpátia esetén), ha a szomszédos strandolókat kérjük meg, hogy tartsák szemmel visszahagyott tárgyainkat, majd cserében ne felejtsük el ezt viszonozni!
3. Ha csupán úszni megyünk, praktikus dolog a táskánkat a medence melletti ruhaakasztóra felhelyezni, így még úszás közben is rávethetünk néhány ellenőrző pillantást.
4. Csak a legszükségesebb készpénzt vigyük magunkkal, amit tárolhatunk vízhatlan, nyakba akasztós műanyag kapszulában.

A tolvajnak nagy kincs a kocsikulcs


Ha autóval megyünk a strandra, alapvető, hogy szem előtt ne maradjon értékes tárgy a kocsiban, árulkodó lehet egy GPS-készülék tartója vagy egy telefontöltő is. A kocsi kulcsára pihenés közben különösen vigyázzunk. Egy közszemlére tett, ellopható kulccsal egy tolvaj nemcsak az autót viheti el, de könnyebben ki is foszthatja azt, ráadásul a távirányítós kulcsokkal a járművet is könnyebb megtalálni. Bár a megyei rendőrök nem értesültek olyan esetről, amikor így károsítottak volna meg strandolókat, az óvatosság sosem árt.

Forrás:http://www.baon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/ime-nehany-jo-tipp-ha-azt-hisszuk-a-torolkozo-megov-a-tolvajoktol-678613

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.