Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 23. 14:11, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja folytatódik:

újabb 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetők tovább a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó, valamint a Duna és a Tisza mentén lévő szabadvizű strandok. A pályázati felhívások tervezetei már nyilvánosak, elérhetőek a kisfaludyprogram.hu oldalon - közölte az MTÜ pénteken az MTI-vel.

Az MTÜ 2017-ben indította el a Kisfaludy Strandfejlesztési Programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes hazai szabadvízi strand megújuljon. A több lépésben megvalósuló fejlesztések eredményeként országszerte európai színvonalú, azonos szolgáltatási minőséget biztosító, családbarát, akadálymentes fürdőhelyek fogadják a látogatókat. A támogatássorozat első 4 ütemében 12 milliárd forintos támogatással kelt új életre 114 strand. A strandfejlesztés következő ütemében a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén mintegy 100 projekt nyerhet majd el újabb fejlesztési forrásokat.

Közölték: a fejlesztéseknél kiemelt cél lesz, hogy azok elsősorban a részleges akadálymentesítést, valamint család- és látogatóbarát szolgáltatási infrastruktúra kialakítását helyezzék a középpontba. A megvalósítandó beruházások során továbbra is szem előtt kell tartani az alapszolgáltatások minőségének emelését, így többek között a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítását, a vízbejutás feltételeinek javítását, az egységes arculati elemek használatával koherens tájékoztató és vendégirányító rendszerek kialakítását az akadálymentesítés jegyében. Szintén támogatható lesz majd a zöld felületek megújítása és bővítése, az ingyenes wifi kiépítése, akárcsak az árnyékolók és utcabútorok telepítése.

A Kisfaludy Strandfejlesztési Program 2021. évi pályázatai kiírásainak tervezetei már olvashatók a kisfaludyprogram.hu honlapon, pályázatot benyújtani azonban csak később lehet. Ennek pontos időpontjáról szintén ezen a honlapon tájékozódhatnak az érintettek.

Címkék: fejlesztés, strand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.