Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Február 10. 11:03, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Félmillió doboz cigarettát csempésző férfi ellen indult eljárás

Félmillió doboz cigarettát csempésző férfi ellen indult eljárás

Eljárás indult egy román férfi ellen, aki csaknem félmillió doboz cigarettát próbált meg hazájába csempészni, az ügyészség indítványozta letartoztatását

- tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a kamionsofőrt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

A férfi vezette kamiont a pénzügyőrök hétfő délután az M43-as autópálya Nagylakhoz közeli szakaszán ellenőrizték. A gyanúsított a fuvarokmányok szerint higiéniai termékeket szállított, a raktérben azonban kizárólag adózatlan, zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Az áru kiskereskedelmi értéke csaknem 750 millió forint, a szállítmányt mintegy 566 millió forint jövedéki és általános forgalmi adó terheli.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.