Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 22. 13:08, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: mti

Fegyházbüntetésre ítéltek egy börtönőrre támadó rabot

Fegyházbüntetésre ítéltek egy börtönőrre támadó rabot

Jogerősen három év négy hónap fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt az asszonyt, aki fogvatartottként az egyik börtönőrre támadt a tiszalöki börtönben.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a másodfokú tanács helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amelyben vádlottat - mint erőszakos, többszörös visszaesőt - hivatalos személy elleni erőszak bűntettében találták bűnösnek.

Az ítéleti tényállás szerint a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetben jelenleg is fegyházbüntetését töltő vádlott 2021. január 19-én konfliktusba keveredett zárkatársával. Az emiatt a cellába belépő körletfelügyelőt a nő az általa korábban kettétört fém felmosónyéllel többször megütötte. A vádlottat a többi fogvatartott nyomta földre, majd kicsavarták a kezéből a felmosónyelet. A körletfelügyelő könnyebben megsérült.

Az elsőfokú határozat ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, a törvényszék azonban helybenhagyta a korábbi ítéletet.

Címkék: ítélet, börtön, fegyház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.