Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 28. 00:00, vasárnap | Helyi

Évértékelés a Bajai Rendőrkapitányságon

Évértékelés a Bajai Rendőrkapitányságon

A Bajai Rendőrkapitányság 2015. évi rendőri tevékenységét értékelte András István r. ezredes kapitányságvezető 2016. február 26-án. A Baján megtartott állománygyűlés elöljárója Dávid Károly r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Me

Az évértékelő állománygyűlés kezdeteként a 2015. évben végzett kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként három bajai rendőr részesült elismerésben.

András István r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Bajai Rendőrkapitányság Vezetője évértékelő jelentésének kiegészítése során beszámolt arról, hogy a rendőrkapitányság 2015. évben teljesítette alapvető célkitűzéseit. Részletesen kifejtette a tett intézkedéseket, az elért eredményeket és meghatározta a 2016. évi feladatokat.

A korábbi évhez képest a tavalyi évben 15,8%-al csökkent a rendőrkapitányság illetékességi területén történt bűncselekmények száma. A nyomozások eredményessége (9,2 %-kal) 72,4 %-ra javult, amely az elmúlt öt év legjobb eredményének tekinthető. A rendőrkapitányság illetékességi területén kettő emberölés vált ismertté, amely bűncselekmények elkövetőit a megyei rendőr-főkapitányság által végzett nyomozások során beazonosították és elfogták. Ugyancsak elfogták a rendőrök a 2015-ben történt mindkét rablás elkövetőit is.

A Bajai Rendőrkapitányság illetékességi területén a korábbi évhez képest 14,5%-al kevesebb személyi sérüléses baleset történt, amely az elmúlt húsz év legalacsonyabb értékét hozta. A baleseti okokat megvizsgálva megállapítható, hogy az első és második helyen közel egyforma arányban a gyorshajtás és az elsőbbségi jog meg nem adása áll. Az ittas vezetőkkel szemben 2016-ban is fokozottan fellépnek majd az egyenruhások.

A bűncselekmények elkövetőinek felderítése mellett a rendőrség kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a lakosság minél szélesebb rétegét elérje bűn- és baleset-megelőzési programjaival. Elsősorban a diákokat és az időskorúakat kívánták megszólítani, így több sikeres program és országos verseny került lebonyolításra az év során.

2015-ben a kapitányság illetékességi területét is érintő déli országhatár-szakaszra minden eddiginél erősebb migrációs nyomás nehezedett. Az illegális migrációhoz kapcsolódó rendőri feladatokat a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai végrehajtották.

Kapitányságvezető Úr megköszönte a megyei főkapitányság, a felügyeleti- és társszervek, továbbá az együttműködő szervezetek egész éves támogatását és segítségét, amellyel hozzájárultak a térség közbiztonságának megóvásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: