Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Július 02. 11:13, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló

Elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló

Tízéves korában elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló.

A pannoniaoverdose.hu honlap csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzetközi hírű telivér szerda délután, egy németországi tenyésztelepen múlt ki súlyos betegség után.

Overdose 2014 tavaszán költözött a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára fedezőménnek. Ezután került februárban a Hamburghoz közeli lindenhofi telivérménesbe, ahol a hazaiaknál huszonöt százalékkal jobb értékszámú kancákat fedezhetett.

A magyar galoppsport egyik leghíresebb képviselője 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Hat éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott utoljára, és akkor győzött.

Címkék: , overdose

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;