Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 26. 16:27, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Előzetes letartóztatásban a felesége száját összevarró férfi

Előzetes letartóztatásban a felesége száját összevarró férfi

A bíróság kedden egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a budapesti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan bántalmazta, és eközben összevarrta felesége száját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gyanúsított szombat délután XXII. kerületi lakásukban - ismeretlen okból - brutális módon bántalmazta 45 éves feleségét. A bántalmazás során a férfi az asszony száját összevarrta. A sértett a bűncselekmény következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.
A rendőrséget és a mentőket a férj értesítette. Bejelentésében elmondta, hogy a támadás idején nem tartózkodott a lakásban, őt korábban ismeretlen személyek elrabolták, majd amikor kiszabadult és hazaért, rátalált sérült feleségére. A férfi kihallgatásakor folyamatosan ellentmondásokba keveredett az általa korábban elmondottakkal, végül vallomást tett a nyomozóknak, akik a bejelentéstől számított öt órán belül közölték vele a gyanúsítás tényét.
A házkutatás során a rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt cérnát és tűket is megtalálták.
A Fővárosi Törvényszék honlapján azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi végzésében elrendelte a gyanúsított férfi előzetes letartóztatását, melyben a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya jár el emberölés bűntettének kísérlete miatt.
A bíróság a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés veszélyével, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta. Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb március 26.-ig tart.
Mint írták: a bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén a büntetőeljárás eredményes lefolytatását meghiúsítaná vagy veszélyeztetné, illetve az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag az előzetes letartóztatás elrendelésével biztosítható.
A végzés nem jogerős - olvasható a törvényszéki közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön