Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 08. 15:17, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Egy volt rendőrjárőr ellen is vádat emeltek egy pénzszállító autó kirablásáért

Egy volt rendőrjárőr ellen is vádat emeltek egy pénzszállító autó kirablásáért

Egy postai értékszállító autóból próbált meg pénzt rabolni három férfi, köztük egy volt rendőrjárőr. Fegyveresen elkövetett rablás és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt emelt vádat ellenük a Kaposvári Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta Horváth Szilárd főügyész pénteken az MTI-t.

A rablás 2010. október 14-én történt, amikor az ügy elsőrendű vádlottja, aki a Kaposvári Rendőrkapitányságon járőrként dolgozott, egy kaposvári postahivatal melletti parkolóba szállította a másodrendű vádlottat. A fuvarozott férfi odament egy ott parkoló értékszállító járműhöz, majd a sofőrre maroklőfegyvernek látszó tárgyat fogott és megfenyegette. A sofőr a fenyegetés hatására kiszállt a kocsiból, azzal a helyére beülő rabló elhajtott.
Az elsőrendű vádlott ezalatt személygépkocsijával egy földútra ment, oda, ahová a tettestársa is megérkezett az elrabolt postai kocsival, majd megkísérelte felfeszíteni a értékszállító autó rakterében elhelyezett pénzkazettát. A festékpatron felrobbant, így a benne lévő 29 980 500 forintot nem vitték el. Ezt követően a volt rendőrjárőr, aki végig tisztában volt a társa szándékával, hazaszállította a másodrendű vádlottat.
Az ügy része egy közokirat-hamisítás is: az első- és a harmadrendű vádlottak valótlan tartalmú rendőri jelentést készítettek egy rendőrjárőrként tett intézkedésről.
Az első- és a másodrendű vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, míg a harmadrendű vádlott szabadlábon védekezhet.
Az ügyészség az első- és a másodrendű vádlott esetében fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra, a harmadrendű vádlott esetében pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön