Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 10. 13:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány megölésével

Egy 19 éves, szekszárdi férfit gyanúsít a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) annak a hatéves kislánynak a megölésével, akinek holttestét a Séd patak medrében találták meg pénteken

- közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője vasárnap Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Csorba Szilárd elmondta: a gyilkosság napján őrizetbe vett férfi részleges beismerő vallomást tett.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását - fűzte hozzá.

Horváth László, a TMRFK bűnügyi technikai osztályvezetője felidézte, hogy a rendőrséget március 8-án este fél hét előtt nem sokkal értesítették a Patak utcában lakó kislány eltűnéséről. A szekszárdi rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte meg a gyermek felkutatását, és a Patak utca mögött, a Séd medrében rövid időn belül megtalálták holttestét. Az adatgyűjtés, tanúkihallgatások során vették őrizetbe a gyanúsítottat.

A férfit 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amely 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Csorba Szilárd azt is elmondta, a bűncselekmény kiemelkedő súlya miatt a szekszárdi rendőrkapitány a gyilkosság helyszínének tágabb környezetében 24 órás rendőri jelenlétet rendelt el a közrend fenntartása érdekében.

Az osztályvezető a nyomozás érdekire hivatkozva sem az emberölés körülményeiről, sem az indítékról nem nyilatkozott, azt sem erősítette meg, hogy a férfi rokona volt az áldozatnak. Újságírói kérdésre, miszerint felmerült-e szexuális indíték, annyit mondott, szakértők bevonásával folytatják az eljárást.

A szekszárdi Tolnatáj televízió pénteki beszámolójában a hozzátartozók azt mondták, hogy az elkövető a kislány büntetett előéletű, droghasználó unokatestvére, és a gyermeket koponyasérüléssel, lemeztelenítve találták meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.