Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Október 19. 08:11, szerda | Belföld
Forrás: mti

Csomó szabálytalan teherautó- és buszsofőrt buktattak le a rendőrök

Csomó szabálytalan teherautó- és buszsofőrt buktattak le a rendőrök

Több mint 1400 tehergépkocsit és csaknem 230 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök október 10-15. között, 259 esetben állapítottak meg jogsértést

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden.

A tájékoztatás szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Truck & Bus elnevezésű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, továbbá a beutazás és a belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták.

Az ellenőrzés az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, továbbá a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is kiterjedt - tették hozzá.

Azt írták, hogy azonnali közlekedési korlátozást 3 nehéz-tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 44-szer, a jármű- és a rakománybiztonsággal összefüggésben 68-szor, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 10-szer kellett intézkedni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 2 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja; 8 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet; 64 sofőr pedig túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

A buszvezetők közül 6-an hajtottak túl gyorsan, míg a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 13-ukkal szemben kellett intézkedniük a rendőröknek - olvasható a közleményben.

Címkék: busz, rendőr, sofőr, teherautó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során