Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 24. 13:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Police.hu

Bűnmegelőzési célzattal tartottak előadásokat időseknek, „TETTHELY” Őszikék címmel

Bűnmegelőzési célzattal tartottak előadásokat időseknek, „TETTHELY” Őszikék címmel

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kecskeméti Katona József Színházzal karöltve, már ötödik alkalommal rendezte meg a bűnmegelőzés alternatíváinak bemutatásáról szóló prevenciós előadássorozatát.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kecskeméti Katona József Színház újra, közösen rendezte meg példaértékű előadássorozatát, amely a veszélyeztetett és hátrányos helyzetű korosztály számára nyújt tapasztalatot személyi- és vagyonbiztonságuk fenntartása érdekében. A programra, március 21-én 10, 12 és 14 órai kezdettel került sor a Kecskeméti Katona József Színház „új” Kelemen László Kamaraszínházában.


Az esemény szervezésének alapjául, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által nyújtott támogatás szolgált, amely a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által benyújtott és eredményesnek ítélt „Közös célunk a biztonság” pályázati projekt keretében valósulhatott meg.

A pályázat azt is lehetővé tette, hogy a Bács-Kiskun megyei településekről érkező időskorú célközönség ingyenesen részt vehessen az előadásokon. A meghívottak között szerepeltek Baja, Kalocsa, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kunszentmiklós városok idős klubjai, valamint megyei rendőr-főkapitányság nyugdíjasai. A három előadást közel 400 időkorú tekintette meg.

Az esemény megnyitóján jelen voltak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Rendőrfőkapitányság, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Tolna megyék rendőr-főkapitányságainak képviselői, a Bács-Kiskun Megyei Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Duna-Tisza Közi Falugondnoki Hálózat és a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület (Európai Áldozatvédő Szervezet) vezetői, vagy képviselői. Az program megnyitójáért Szabó Vendel r. ezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese és Dr. Argalás Csilla c. r. alezredes a megyei Bűnmegelőzési Osztály vezetője feleltek.


A projekt célzottan az idős korosztály számára nyújtott fontos prevenciós ismereteket
bűnmegelőzés terén, mindezt a színházi színtérnek köszönhetően, szórakoztató módon.
Az előadások olyan valós bűnügyi problémákkal tűzdelt témákat feszegettek, mint az „unokázás”, a trükkös csalások különböző módozatai és a „házasságszédelgés”. A különböző jogsértések által fokozottan veszélyeztetett közönség, amellett, hogy szórakoztató és egyben tanulságos módszerekkel lett gazdagabb a bűnmegelőzés terén, kérdései megválaszolására is lehetőséget kapott.

Fotók: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek