Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 08. 15:02, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Bővült a vagonokat fosztogató gyanúsítottak köre

Bővült a vagonokat fosztogató gyanúsítottak köre

A ceglédi nyomozók tovább- és továbbmentek, újabb két embert gyűjtöttek be a vagonokat dézsmáló csapat tagjai közül.

A ceglédi rendőrök 2019 óta nyomoznak a megdézsmált vagonok ügyében, eddig összesen 14 embert sikerült begyűjteniük – közölte a rendőrség.

A gyanú szerint a banda tagjai 2019. év elejétől álltak rá a ceglédi és albertirsai vasútállomáson, valamint a ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervagonokra. Feltörték a szerelvényeket, a zsákmányt járművükbe pakolták, később pedig igyekeztek ezekből pénzt csinálni. A nyomozás adatai szerint az így keresett több mint tízmillió forintot mind egy szálig felélték. Az elkövetők lakásán és tartózkodási helyén, illetve a gépjárműveikre is kiterjesztett kutatások alkalmával a rendőrök zálogjegyeket, nagy értékű televíziókat, háztartási gépeket, kerékpárokat és okostelefonokat foglaltak le, bűnjelraktárba kerültek az ellopott, de még nem értékesített termékek is, mint ruha és fehérneműk, autógumik, kozmetikai termékek.

A rendőrök lépésről lépésre haladtak a nyomozásban, ellenőrizték a beszerzett információkat, ami újabb felderítést eredményezett. A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. április 6-án hajnalban jutottak el oda, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen két különböző helyszínen újabb két embert sikerült elfogniuk. A 34 éves F. Jánost és a 32 éves B. Szabolcsot előállították.

A gyanú szerint a most elfogott két férfi is tevékenyen részt vett a vasútállomásokon veszteglő tehervonatok fosztogatásában. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai többrendbeli, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.