Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Február 05. 13:33, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Big Daddy Wilsonnal koncertezik Pribojszki Mátyás

Big Daddy Wilsonnal koncertezik Pribojszki Mátyás

Big Daddy Wilson világhírű amerikai bluesénekes-gitárossal ad koncertet Pribojszki Mátyás szájharmonikás február 13-án a Budavári Művelődési Házban. Az est folyamán saját dalaik kerülnek terítékre, egyedi hangszerelésben.

Az észak-karolinai születésű énekes, Big Daddy Wilson gospelen nevelkedett, de a muzsika mellett a küzdősport is jelen volt az életében: egykor nehézsúlyú bokszolóként is komoly eredményeket ért el. Big Daddy Wilson a tradicionális blues képviselője, ám otthonosan mozog a dzsessz, a reggae, a soul és a gospel világában is - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A zenész jól ismert név már Magyarországon, mintegy tíz éve visszatérő vendége a hazai fesztiváloknak és kluboknak. Big Daddy Wilson és Pribojszki Mátyás a 2000-es évek közepén egy nemzetközi blues fesztiválon találkozott először, az est közös örömzenéléssel végződött. Ezt az alkalmat számos koncert követte, többek között 2009-ben a Művészetek Palotájában, ahol Big Daddy Wilson Ripoff Raskolnikov gitáros és Nagy Szabolcs zongorista társaságában lépett fel.
"Tavaly ősszel, Pribojszki Mátyás amerikai turnéját követően fogalmazódott meg egy közös koncertsorozat és lemezfelvétel gondolata, amely idén februárban meg is valósul. Magyarországon három koncertet adnak közösen: február 12-én Békéscsabán a Csaba Gyöngyében, másnap a Budavári Művelődési Házban, 14-én pedig Tállyán. A repertoárban a Pribojszki Mátyás Band és Big Daddy Wilson saját szerzeményei szerepelnek, egyedi hangszerelésben, Big Daddy Wilson különleges énekhangjával, stílusával fűszerezve. Felcsendülnek blues, soul, funky és gospel dallamok is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.