Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 27. 09:17, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

A svédeknek kezd elegük lenni a norvégokból

A svédeknek kezd elegük lenni a norvégokból

A svédeknek kezd elegük lenni a norvégok viselkedéséből Svédországban: 59 százalékuk szerint szomszédaik állandóan tolakodnak, képtelenek sorba állni.

További magatartási hibaként róják fel nekik, hogy elfoglalják a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyeket, nem ismerik, vagy egyszerűen nem tartják be a körforgalmat. Mindez egy csaknem 4 ezer svéd véleményét firtató felmérés eredményeként derült ki.
Hajdanán a svédek jártak át bevásárló turistáskodni Norvégiába, ám szomszédjuk kőolajból és földgázból származó új keletű gazdagsága okán a helyzet megfordult: immár a norvégok ruccannak át tömegével svéd földre bevásárolni, mivel olcsóbban megkapják a portékákat. Ebből következőn elsősorban a norvég határ mentén élő svédeknek van leginkább elegük a szomszédságból, illetve szomszédaik viselkedéséből.
2011-ben a norvégok 11,5 milliárd norvég koronát (több mint 400 milliárd forintot) költöttek el Svédországban - adta hírül a The Local című svéd hírportál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.