Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 11. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A német iparkamara támogatja a magyar befektetéseket

A német iparkamara támogatja a magyar befektetéseket

Magyarországon minden feltétel adott ahhoz, hogy a német iparkamara magyarországi befektetésekre bátorítsa a német vállalkozásokat - mondta Ulrich Grillo, a Német Iparszövetség elnöke pénteken miután tárgyalt a nemzetgazdasági miniszterrel. Varga Mihály a megbeszélésen kifejtette, hogy a német vállalkozásoknak és befektetéseknek igen jelentős szerepük volt abban, hogy Magyarországon megtörtént a gazdaság konszolidációja. Magyarország számára alapvető fontosságú a német gazdaság teljesítménye.

Hazánk legfontosabb kereskedelmi partnere Németország és örömteli számunkra, hogy Magyarország benne van Németország 20 legfontosabb partnere között. A német befektetések, a munkahelyteremtés, a technológia, a piacszerzés tekintetében nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország a válság közepette is a foglalkoztatásban és a gazdasági lehetőségekben is bővülni tudott.

A felek áttekintették az EU növekedési lehetőségeit, perspektíváit ezen belül is a német- magyar gazdasági kapcsolatokat. A megbeszélésen tárgyaltak arról is, hogy a magyar újraiparosítási programban milyen szerepe lehet a német beruházóknak.

Ulrich Grillo kiemelte, hogy a befektetőknek a kiszámíthatóság és kölcsönös bizalom a legfontosabb. Magyarországon minden feltétel adott ahhoz, hogy a német iparkamara bátorítsa a német befektetőket.

Mindkét fél egyetértett abban, hogy a tradicionális szektorok mellett a szolgáltatási szektorok támogatása és bővítése kiemelten fontos feladat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).