Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Július 08. 08:38, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A jövő hét elején 36-37 Celsius-fok lehet

A jövő hét elején 36-37 Celsius-fok lehet

Érkezik az idei nyár második hőhulláma: a jövő hét elején már 36-37 Celsius-fokot is elérhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délutáni videójából.

Kiss-Szabó Zsanett meteorológus elmondta: továbbra is a mediterrán ciklon határozza meg Európa nagy részének időjárását, ezáltal egyre nagyobb területre szubtrópusi levegő áramlik, és ez a meleg, forró levegő Magyarország területét is el fogja érni.

Így az előttünk álló időszakban hőségre, kánikulára kell majd készülni. A mediterrán térségben lesz a legmelegebb kontinensünkön, arrafelé a 40 fok feletti hőmérsékletek sem lesznek kizártak - tette hozzá.

Mint mondta, a melegedés a jövő hét első felében is folytatódik, és egyre enyhébbek lesznek az éjszakák, hajnalok. A jövő hét közepén azonban egy gyenge hidegfront, illetve hullámzó frontrendszer alakulhat ki a Kárpát-medence környezetében, amelyek mérsékelhetik a meleget, de ezek pályája még bizonytalan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre Győr-Moson-Sopron, Pest, Fejér, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyék területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki magas középhőmérséklet miatt, ezekben a vármegyékben a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Az ország többi részén - Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék kivételével - esőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben a várhatóan 25 fok feletti középhőmérséklet miatt.

A meteorológiai szolgálat szerint vasárnap délután 29-34 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn 31 és 36 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban, kedden és szerdán pedig már 30-37 fok, miközben hajnalban is csak 16-23 fok közé hűl a levegő.

Címkék: hőség, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során