Városlista
2024. június 8, szombat - Medárd

Hírek

2014. Február 04. 12:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik baloldali ellenzéki képviselőket szólított fel lemondásra

A Jobbik baloldali ellenzéki képviselőket szólított fel lemondásra

A Jobbik szerint két baloldali ellenzéki országgyűlési képviselőnek is le kellene mondania mandátumáról.

Snedier Tamás keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Szabó Tímeát (Együtt-PM) egy az újszülött gyermeküket megölő anyák büntetési tételét csökkentő javaslata, a szocialista Simon Gábort pedig állítólagos be nem vallott vagyona miatt mondatnák le.

Ismertette: Szabó Tímea tavaly decemberben nyújtott be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek "egyes törvényeknek a gyermekek fokozottabb védelmét elősegítő módosításáról" címmel, amelyben azt javasolta, hogy az a nő, aki gyermekét a szülés alatt vagy közvetlenül a szülés után megöli, kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel legyen büntethető. Snedier Tamás emlékeztetett arra, hogy jelenleg ez a bűncselekmény öttől tizenöt évig büntethető. A jobbikos politikus szerint Szabó Tímea javaslata "a szélsőséges liberalizmus megnyilvánulása", illetve súlyosan élet- és emberellenes javaslat.
Kérdésre válaszolva Sneider Tamás beszélt arról is: ha bebizonyosodik a Magyar Nemzet keddi cikkének állítása, miszerint Simon Gábor szocialista politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 162 954 dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, amely egyenlege tavaly októberben 770 ezer eurót - több mint 240 millió forintot - tett ki, akkor a Jobbik szerint - az erről vagyonbevallásában hallgató - Simon Gábornak azonnal le kell mondania a mandátumáról.
Sneider Tamás hozzátette, Romániában miniszter mondott le hasonló eset gyanúja miatt, ezért jó lenne "ha Magyarország is elérné a román demokrácia szintjét".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 08:47, péntek | Belföld

KSH: 6,4 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban

2024 áprilisában az ipari termelés volumene 6,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg munkanaphatástól megtisztítva 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól

2024. Június 07. 08:46, péntek | Belföld

Visszalép a Fidesz jelöltje Budapesten!

Szentkirályi Alexandra visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra kéri, szavazzanak Vitézy Dávidra. A Fidesz-KDNP jelöltje ezt pénteken reggel jelentette be közösségi oldalán.

2024. Június 07. 07:18, péntek | Belföld

Nagy Márton: visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér

Visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint.

2024. Június 07. 07:13, péntek | Belföld

Átadták a Kalocsa és Paks között épült új Duna-hidat

Átadták a Kalocsát és Paksot összekötő, Tomori Pál egykori kalocsai érsekről, hadvezérről elnevezett új Duna-hidat, valamint a hozzá kapcsolódó 512-es főút új szakaszát csütörtökön.