Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Január 30. 17:01, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

A gyerekeiket és a szomszédokat is bevonták a drogbizniszbe

A gyerekeiket és a szomszédokat is bevonták a drogbizniszbe

Gyermekeiket is bevonta a drogüzletbe az a tápiószecsői házaspár, akik ellen most fejezték be a nyomozást a nagykátai rendőrök.

Közös, a kereskedés indításakor 14 és fél éves fiuk, valamint az asszony előző kapcsolatából született 18 éves fiatalember is kivette a részét a családi vállalkozásként 2020. eleje óta működtetett „kristályos” üzletből. A bűnös tevékenységről tudomást szerző rendőrök először adatokat, információkat gyűjtöttek, majd 2021. március 16-ára rajtaütést szerveztek a család - az üzlet székhelyéül szolgáló - otthonában. Az akcióban bilincseltek, elfogtak, lefoglaltak, mértek, bezacskóztak, előállítottak, kihallgattak – közölte a rendőrség közleményében.

Az egyenruhások a házban végrehajtott kutatás után kábítószergyanús anyagokkal, valamint a vagyon-visszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalt pénzzel, ékszerekkel, autóval távoztak.

Három férfit, az 56 éves családfőt, H. Attilát, unokatestvérét, a 42 éves H. Zoltánt, valamint a 49 éves S. Tibort őrizetbe vették, azóta is letartóztatásban vannak. Többi társukat is gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhetnek.

A hatóság kitért arra is, hogy a szervezetet H. Attila irányította, az ügyfelek kiszolgálása az ő tápiószecsői házában zajlott. A drog beszerzésében és eladásában családtagjai és az utcájukban élő bizalmasai vettek részt. A kilenc tagú társaság több milliós vagyont keresett, nem egy olyan fogyasztójuk volt, aki legalább 100 alkalommal ment adagjáért és alsóhangon is minimum 500 ezer forintot fizetett ellátóinak.

H. Attila mindenre gondolt, 2020-ban néhány hónap kényszertávolléte alatt is gondoskodott az üzemszerű működésről, a kereskedés lebonyolításával egy utcabeli házaspárt, S. Tibort és nejét bízta meg. Az ideiglenes személycseréről vevőit is tájékoztatta, nehogy megcsappanjon a terméke iránti érdeklődés.

A H. Attila és felesége, Ü. Mária elleni gyanúsítás a kábítószer-kereskedelem, és az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett kiskorú veszélyeztetése bűntettével egészült ki, hiszen nem egyszer fiatalkorú gyermekük szolgálta ki az adagjukért érkező vevőket.

Az etil-hexedron korábban új pszichoaktív anyagnak minősült, a kábítószerek listáján 2021. január 1. óta szerepel. Ez az oka annak, hogy a drogüzlet résztvevőit mindkét bűncselekménnyel meggyanúsították.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást minden gyanúsított vonatkozásában vádemelési javaslattal lezárta, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.