Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Április 05. 08:33, kedd | Helyi
Forrás: Bajai Rádió

Óvatosan közlekedjetek!

Óvatosan közlekedjetek!

Néhány jó tanács motorosoknak!

Itt a tavasz és a jó idő, így egyre több motorkerékpárral közlekedő jelenik meg az utakon.
Nem csak rájuk kell kiemelt figyelmet fordítanunk, de nekik is javasolt és szükséges különböző óvintézkedések betartása, ugyanis gyakran a motorkerékpárok és segéd-motoros kerékpárok vezetőinek figyelmetlensége, szabálytalansága miatt fordulnak elő súlyos kimenetelű balesetek.

Putnik Zoltán a Bajai Rendőrkapitányság munkatársa néhány fontos szabály betartására hívta fel a motorosok figyelmét, a Bajai Rádiónak adott interjújában.


„Motorozás előtt mindig célszerű tájékozódni az időjárásról, az útviszonyokról és szükséges ellenőrizni a motor műszaki állapotát. Csak hibátlan motorkerékpárral induljanak útnak! Abban az esetben, ha már régóta nem használták járművüket, indulás előtt vizsgálják meg a fékeket, az izzókat és a kerekek állapotát. A lámpákat úgy állítjuk be, hogy ne vakítsa el a közlekedés többi résztvevőjét! A balesetek megelőzésében nagy szerepe van a megfelelő öltözéknek és a bukósisak helyes megválasztásának is. Az öltözék akkor megfelelő, ha abban kényelmesen tudnak mozogni és nem akadályozza vezetés közben használóját. A rossz időjárási viszonyok még a gyakorlott, tapasztalattal rendelkező motorosokat is próbára tehetik. Esős időben célszerű lassabban közlekedni, és a nagyobb víztócsáknál lassítani, az esőktől ázott, sáros utakon könnyen elcsúszhatnak. A kevés tapasztalattal rendelkező motorosoknak nem tanácsos motorozni például széllel szemben. Ha menet közben észlelik, hogy feltámadt a szél, lassítsanak annyira, hogy járművűket biztonságosan meg tudják tartani. Különösen a felüljárókon közlekedjenek óvatosan! Javasoljuk, hogy nagy vihar esetén, biztonságuk érdekében álljanak meg, ne közlekedjenek tovább addig, amíg el nem múlik a vihar.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.