Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Március 31. 20:16, csütörtök | Helyi

Kortárs művészeti alkotások az EJF Galériában!

Kortárs művészeti alkotások az EJF Galériában!

2016 március 31-től április 30-ig tekinthető meg a Caffart Nemzetközi Művésztelep, Öt nyár Baján című kiállítása.

2016 március 31-én, 18 órakor nyitotta meg kapuit az Eötvös József Főiskola galériájában megrendezett jubileumi kiállítás, amely a Caffart Művészeti Egyesület tagjainak alkotásait mutatja be.

A 27 darab válogatott, változatos stílusban készült kortárs mű között szerepel akvarell, festmény, grafika, fotó és film, amely mind-mind a művésztelep 5 bajai nyarának terméséből merít. A 2010-ben alakult egyesület célja a magyar képzőművészet és különösen a kortárs magyar képzőművészet fejlődésének elősegítése, kiállításokon való bemutatása, közzététele, közművelődési hasznosítása határainkon belül és kívül. A kiállított alkotásokra nagyban igaz a tematikai és technikai sokszínűség.

„Ahogyan a kiállítás egészén körbetekintve látjuk, a kortárs művészetet igen változatos szellemi mozgalmak és stiláris törekvések jellemzik. A kiállított alkotásokban ezek lenyomatai felfedezhetők ugyan, számomra mégsem elsődlegesen meghatározó jellegűek, inkább egyfajta háttérként képzelendők el, amely elé helyezve és amelytől többé-kevésbé elválva maga az anyag egy-egy művész sajátos személyisége, kézjegye értelmezhetővé válik.” – elemezte megnyitó beszédében, N. Kovács Zita, művészettörténész,a bajai Türr István Múzeum igazgatója.

A kiállításon Fehérváry Éda, Marczin István, Sütő Róbert, Utcai Dávid, Nagy Melinda, Tarciso Viriato, Andreas Stablen, Pap Gitta, Kántor József, Puha Ferenc, Fodor Ilda, Siklódy Ferenc, Horváth Roland, Pinczés József, László János, Klossy Irén, Őry Annamária, Szőke Erika, Török Ferenc, Debreczeni Imre, Filp Csaba, Rékasi Attila, Nemes István, Ferenc S. Apor, Herman Levente és Ligeti László alkotásai láthatók április 30-ig az EJF galériájában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.